Rabim pomoč !

Ostale zadeve...Politika prepovedana

Moderator: Hudički

Re: Rabim pomoč !

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 23. januar 2012, 19:54:48

Dj link - se ne znajdem. Se mi zdi zlo nepregleden.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 24. januar 2012, 19:02:53

Meni se pa zdi dobro urejen forum z zelo dobrimi moderatorji, ki obvladajo zadevo in ti pomagajo pri bilokakšni težavi, ki jo imaš s svojim androidom. Poleg tega pa odgovor oz. rešitev dobiš takoj (po mojih izkušnjah v par urcah). Najdeš lahko tudi praktično vsako aplikacijo, ki si jo zaželiš (če je še ni pa daš prošnjo in ti jo hitro poiščejo).

Tukaj maš direkten link do podforuma, ki je namenjen samo aplikacijam: http://slo-android.si/forum/viewforum.php?f=3
Če iščeš določeno aplikacijo lahko tam vpišeš ime aplikacije pod iskanje in če je gor ti bo vrglo ven. Sigurno, ko prvič prideš na forum si zgubljen, ampak se hitro privadiš. Sicer pa je podobno itak pri vseh forumih in nasplošno pri vseh stvareh :D
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 24. januar 2012, 23:36:07

Hja dokler se nisem registriral, nisem videl topica aplikacije :D
A Taptalk je za kej? Kak link do free verzije?
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 24. januar 2012, 23:49:11

Tapatalk je postala meni super aplikacija za pregledovanje foruma. Je pa fora v tem, da mora sam forum podpirati to aplikacijo. Na Slo androidu so to podporo zagotovili in za ta forum je meni zelo uporabna aplikacija. Zdaj ponavadi ta forum pregledam kar preko mobitela s to aplikacijo, saj to storim hitreje kot pa na računalniku :D. Je pa res, da se moraš tega tapatalka navadit, ker meni od začetka tudi ni bil ravno priljubljen, zdaj pa ga kar veliko uporabljam.

Tukaj maš link za download, če te zanima (ker ga mam glih na dropboxu): http://db.tt/Xx0PyRHu
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 27. januar 2012, 23:35:56

A taptalk moram posebej zaganjat? Ker recimo slo-android foruma mi v browserju od telefona ne odpre v taptalku. Moram it prav v taptalk aplikacijo in tam odpret slo-android, kar mi je pa cist mim.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 28. januar 2012, 0:39:04

Normalno, da ti v browserju od telefona ne bo odpiralo foruma v tapatalk aplikaciji :). Jaz odpiram tapatalk posebej in mi to ne vzame ravno veliko časa, saj je forum potem itak shranjen med favorites. Če pa ti je to preveč zamudno, pa si lahko ustvariš tudi widget (bližnjico) za ta forum direkt na namizje, kar je najhitrejša varianta..
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 28. januar 2012, 10:42:52

Ja pol pa ni kej - dejmo administratorji RDS foruma omogočit da RDS forum odpira v Taptalku. Čez kake dv eleti nben več ne bo prek interneta browsal tle ...
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 28. januar 2012, 15:38:00

Kateri forumi pa sploh delujejo na Taptalku? Alterja mi ne najde ...
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 28. januar 2012, 16:50:36

Na pamet ne vem kateri forumi delujejo na tej aplikaciji. Mogoče ta alter ni registriran v tapatalk. Drugače pa včasih pri iskanju moreš vpisat točno določeno besedo da ga najde :)
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 28. januar 2012, 20:18:23

Mal je smotan tale Taptalk iskalnik. Nič ne najde ... al pa so forumi smotani :D
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 28. januar 2012, 22:47:05

Kaj pa nadgradnje? Preko Kiesa mi napiše:
Your device does not support sotware upgrading via Kies.

A tle drugače nadgrajuješ Android verzije al kaj drugega? Če ne podpira nadgranje kako naj potem hudirja kj nardim?
Aja pa tko mala šola kaj so to sploh ROMi, te android verzije, flashanje in podobno ... Pa kaj se splača nadgrajevat in kaj ne - sem povprečen uporabnik.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 29. januar 2012, 19:41:45

Ne vem zakaj ti ne piše, da ne moreš upgrejdat preko Kiesa. Preko Kiesa pač dobivaš tiste uradne posodobitve androida (v naslednjih mesecih boš preko tega lahko upgrejdal uraden update na android 4.0 oz. ICS). Takšen sistem ima samo Samsung in to bi ti moralo delovati, če si vse storil pravilno. Katero različico androida pa imaš trenutno na mobitelu?

Za nameščanje drugih romov pa je potrebno rootat mobitel, ki je že zahtevnejše opravilo. Na tvojem mobitelu je pač nameščen "tovarniški" rom s samsungovim uporabniškim vmesnikom Touchwiz. Uporabniški vmesnik je npr. to kar na telefonu gledaš (izgled ikon, menijev itd.). Vsak proizvajalec android mobitelov ima svoj uporabniški vmesnik (torej izgled androida). Poleg tega proizvajalci na mobitele nalagajo različne svoje programe in ostalo sranje, ki zna bit včasih nadležno in se jih ne da izbrisati ter na ta način tudi upočasnjujejo delovanje samega mobitela.

S tem ko rootaš mobitel pridobiš dostop do vseh funkcij telefona (brišeš programe, ki so tovarniški nameščeni, navijaš procesor in še veliko drugih baje zelo uporabnih stvari). Potem ko je mobitel rootan pa imaš možnost nalaganja različnih drugih "netovarniških" romov, ki jih pač izdelujejo drugi razvijalci. Na teh romih pa lahko že veliko prej naložiš novejše "neuradne" verzije androida (ti, ki imajo rootane mobitele lahko že nekaj časa uporabljajo ICS, saj tiste uradne verzije ponavadi pridejo zelo pozno). Jaz se v to ne spuščam, tako da ti vseh prednosti ne znam natančno predstaviti :). Aja pa še to, na rootanem mobitelu je garancija neveljavna in če je z mobitelom kaj narobe moraš najprej telefon povrniti na "stock" rom oz. v tisto tovarniško stanje, če želiš da ti priznajo garancijo (na servisu potem ne morejo dokazati, da je bil telefon kdaj rootan).

Ti postopki znajo bit kr zahtevni in se je treba zelo poglobit v to. Če nimaš časa oz. se ti ne ljubi ubadati z vsem tem je pri nakupu mobitela zato najboljše kupiti Googlov mobilnik (prvi je bil Nexus one, drugi Nexus S in najnovejši je zdaj Galaxy Nexus), saj imajo ti telefoni nameščeno "pure" android verzijo, brez vseh dodatkov in ostalega nepotrebnega sranja ter si lahko mobitel prilagodiš točno po svojih željah (namestiš tiste zadeve, ki jih res potrebuješ). Še en plus googlovega mobitela pa je v googlovi podpori in ti mobiteli so prvi, ki dobijo razne posodobitve ter izboljšave operacijskega sistema (androida).

Upam, da sem razumljivo razložil in ti je zdaj kaj bolj jasno :)
Zadnjič spremenil Robierto, dne 29. januar 2012, 23:13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 29. januar 2012, 22:53:13

Super si razlozil. Hvala!
Sj jst sem zadovoljen s telefonom in programjem. Kar pa mi ni vsec pa dodam novo/drugo aplikacijo. Tako da ne bom nic rootal in raskiral.
Ja glede nadgradenj mi je hecno obvestilo. Sploh ker telefon ni vezan na operaterja. Android je pa 2.3.6 - menda zadnja verzija pred ICS.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 29. januar 2012, 23:05:50

Sej to itak nima nobene veze z operaterjem, tako da je vseeno kje je mobitel kupljen. V glavnem pri vseh samsungovih mobitelih bi moralo to delovati.. Nimam pa pojma kaj je narobe, ker še sploh nisem videl od blizu tega programa :). 2.3.6 pa je tako kot si rekel, zadnja uradna verzija androida, ki je na voljo za tvoj mobitel :)
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 29. januar 2012, 23:20:23

Robierto na slo-androidu nben link ne deluje. A imas ti mogoce:
-app protector pro
-traffic counter pro
-pa tist koledar ko si mi ti link na unem forumu dal.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 29. januar 2012, 23:44:21

Za app protector pro, koledar in tisti traffic counter ti je moderator prilimal nove download linke.

Jaz namesto traffic counter uporabljam eno drugo, v bistvu podobno aplikacijo. My data manager: http://db.tt/mpMKJR2D

Tisti linki, ki jih je na novo prilimal pa bi mogli delat, ker sem jaz tudi probal in je šlo. Drugače pa maš tukaj ;)

Business Calendar: http://db.tt/06d6OXTk

App protector pro: http://db.tt/QIfq2Pqo
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 29. januar 2012, 23:55:29

Ce verjames ali ne, dela samo od koledarja. Oba druga mi ven mece in pise Prenos ni uspel - preko mobitela. Grem zdj na tvoje linke :D
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 30. januar 2012, 0:00:47

App protector sem probal prenesti iz tistega linka in je šlo. Mislim pa da na nekaterih straneh z mobitelom ne gre downloadat, tako da probaj s compom, če ti preko mobitela ne gre.. Moji linki pa ziher delujejo :)
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

OdgovorNapisal/-a GoUp dne 31. januar 2012, 7:17:07

Ne vem a mam tam blokado al kaj. Iz tvojega dropboxa potegne iz njihovih linkov pa ne. Je slo pa na komp.
A switchpro widget je tebi na telefon slo? Meni spet ne gre. Ce je tebi slo moram tam malo povprasati.
Uporabniški avatar
GoUp
Dr. Love

OdgovorNapisal/-a Robierto dne 31. januar 2012, 11:24:46

Če ti pravim, da iz veliko teh download strani preko telefona ne boš mogel downloadati, ampak boš moral preko računalnika. Samo na določenih straneh je mogoče preko mobitela prenašat datoteke. Tisti Switch widget pro sem prenesel na comp brez težav. Jaz te aplikacije vedno preko računalnika prenašam.

Tukaj maš download link iz mojega dropboxa: http://db.tt/5nAKwPRX

Pomoje je najboljše, ko preizkušaš te aplikacije, da jih prenašaš preko računalnika in jih shranjuješ kr direkt v dropbox mapo na računalniku. Potem pa samo nameščaš na mobitelu prek dropbox aplikacije..
Uporabniški avatar
Robierto
Treble winner

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Klepetalnica