Rabim pomoč !

Ostale zadeve...Politika prepovedana

Moderator: Hudički

Re: Rabim pomoč !

OdgovorNapisal/-a gregx dne 28. junij 2011, 21:12:36

Mater, jaz formatiram komp na vsake pol leta ali pa še bolj pogosto.
Aja, pa računalnik lahko uporabljaš tudi za kakšne druge, bolj edukativne zadeve. Boš ugotovil čez kakšno leto ali dve :D

Imam pa tudi jaz problem, nikakor ne morem prenesti nobene stvari na USB ključ, niti zunanji disk mi ne dela vredu. Mi pa dela brez problema miška, wireles, tv-kartica, tiskalnik vse na USB priklop. Sicer sem že enkrat poslal matično na servis, pa je nekaj časa USB delal, potem pa je spet crknil. (bom jutri posesal prah ;) )
"Can United score... they always score"
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson

OdgovorNapisal/-a MARTIN-UNITED dne 28. junij 2011, 23:25:05

Anderson#8 je napisal:Kar se tiče PES vs FIFA, pa to absolutno ne drži. Še več, danes so strokovnjaki razglasili FIFO za najboljšo športno igrico na svetu. :D

Strokovnjaki, ketere je najel EA :) Drgač pa itak že mamo eno temo kjer se lahk kregamo kaj je bolš fifa al PES, tko da dost offtopica :D
MARTIN-UNITED
Brat mu je isti

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pek dne 4. julij 2011, 15:21:25

A kdo ve, kaj vse je potrebno za pridobitev Zoisove štipendije v času študija? Na spletni strani ministrstva navajajo povprečje 8.5 ali uvrščen med 5% najboljših v letniku. Moje povprečje je nekaj nad 8.5. Sem s tem avtomatično opravičen do štipendije? Ali se tu skrivajo še kaki dodatni pogoji? Nekje sem slišal, da se povprečje potrebno za pridobitev štipendije, od fakultete do fakultete razlikuje.... Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Če je kakšna možnost za mesečni priliv cvenka se za to splača pozanimat =)
"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you and you'll not even able to touch it if we lose. And for many of you that will be the closest you will ever get. Don't you dare come back in here without giving your all".
ALEX FERGUSON
Uporabniški avatar
pek
The real Keano

OdgovorNapisal/-a gregx dne 4. julij 2011, 16:09:45

Za pridobit na novo se mi zdi, da je letos nov sistem. Lani je bilo potrebno imeti povprečje 9,5.

Nisem pa prepričan, če je še vedno tako.
Lahko pa iz lastnih izkušenj povem, da je najbolje, če zoisovo štipendijo prejemaš že od konca osnovne šole naprej :D
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson

OdgovorNapisal/-a Matix dne 4. julij 2011, 16:38:06

Se spomni kdo, koliko je rabil na koncu OŠ za zoisovo (povprečje, priznanja)
Uporabniški avatar
Matix
Passionate Wayne

OdgovorNapisal/-a Matija dne 4. julij 2011, 16:42:47

V osnovni šoli si potreboval 2 zlata priznanja, 1 zlato in 2 srebrni, ali pa 4 srebrna. Tako je bilo v mojih časih. Potem sem jo pa izgubil na koncu gimnazije, ko sem 2 dni po zaključku ocen izvedel da potrebujem 4.1 povprečje.

edit: pa še neka fora je v tem če si nadarjen. Če prideš v 3% ali pa v 10%. Samo nevem kakšni so potem pogoji...
Uporabniški avatar
Matija
Všeč mu je Harry Potter

OdgovorNapisal/-a Matix dne 4. julij 2011, 16:53:26

Mislim da je zdaj tudi tak, če ni celo bolj zaostreno + vem da moreš bit nadarjen.
Uporabniški avatar
Matix
Passionate Wayne

OdgovorNapisal/-a TSD dne 4. julij 2011, 16:54:29

Al si (bil) pa izvenserijsko nadarjen pa so ti jo zato dal 8-) 8-)

@Matija: Prbližn isto je blo pr men, sam da sm jst zvedu "že" 3 tedne pred koncem :lol: :lol:
'Just remember one thing: respect this club.' SAF
Uporabniški avatar
TSD
Ne upa prit prepevat!

OdgovorNapisal/-a gregx dne 4. julij 2011, 17:18:15

Matix je napisal:Se spomni kdo, koliko je rabil na koncu OŠ za zoisovo (povprečje, priznanja)

Jaz sem imel samo eno zlato priznanje, štipendijo pa sem dobil na podlagi nekih inteligenčnih testov, ki se pišejo na koncu OŠ.
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson

OdgovorNapisal/-a ManRed dne 4. julij 2011, 18:29:08

Zoisovo štipendijo lahko v skladu s 24. členom Zakona o štipendiranju pridobi dijak ali študent, ki izpolnjuje splošne pogoje (9. člen) in:

ima v zaključnem razredu osnovne šole povprečno oceno najmanj 4,5 ali več ter je bil v skladu s Konceptom: odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devetletni osnovni šoli identificiran kot nadarjen učenec, ali

ima v srednji šoli povprečno oceno najmanj 4,1 ali več ter je bil v skladu s Konceptom vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki v srednjem izobraževanju identificiran kot nadarjen dijak, ali

je maturant z izjemnim splošnim uspehom – zlati maturant, ali

ima v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ali je glede na povprečno oceno uvrščen med najboljših 5 % študentov v svoji generaciji, ali

je dosegel izjemne dosežke na posameznem področju družbenega življenja ne glede na letnik šolanja.

Nikjer ne piše, da npr. študent potrebuje 9.5 da pridobi štipendijo, vendar rabi res visoko povprečje, da ima sploh šanse.
Uporabniški avatar
ManRed
Busby babe

OdgovorNapisal/-a MARTIN-UNITED dne 4. julij 2011, 18:37:44

Jaz sem imel v OŠ vse te teste neki nadpovprečno dobr, same petke, kup enih priznanj, pa nism nč dobu :) Pol se je zakon spremenu in si lahko samega sebe prjavu na razpis, tko sm se pol ko sem bil v gimnaziji tudi prijavil, ampak si rabil met tako smešno visoka povprečja, da sm si štipendijo lahko sam narisu :D Zdej na faksu mi pa niti na pamet ne pride, 9,6 :lol: :lol:

Sicer pa če se poglobiš v sam sistem štipendiranja in pa ko pogledaš kako zelo malo denarja država porabi za štipendije, te pa itak vse skupi mine :?
MARTIN-UNITED
Brat mu je isti

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregx dne 4. julij 2011, 18:53:19

ManRed je napisal:
Nikjer ne piše, da npr. študent potrebuje 9.5 da pridobi štipendijo, vendar rabi res visoko povprečje, da ima sploh šanse.

To povprečje se verjetno spreminja glede na število oddanih vlog.
Uporabniški avatar
gregx
Sir Alex Ferguson

OdgovorNapisal/-a Remmy dne 5. julij 2011, 9:15:21

Grega ima prav. Za štipendije obstaja fond, ki se ga izčrpava od zgoraj navzdol. Ko sem jaz poskusil, je bilo treba met 9,71 !!! (na katerem faksu ima sploh kdo lahko takšno povprečje?!)

Kar se pa tiče osnovne in srednje šole, je bilo pa v mojih časih vse odvisno od predlagatelja (večinoma do pizde zblojena "socialna delavka"), ki se je "odločil" na podlagi zunanjih "testov o nadarjenosti", šolskega uspeha in dosžkov na raznih tekmovanjih. Uradno. Kako se je pa dejansko po nekaterih šolah delilo, je pa drugo vprašanje. Od 10-15 ljudi na razred, do 1-2. Z vključenim standardnim nepotizmom ali še kakšnimi hujšimi zadevami.

Se pa z januarjem spet spremeni zakon o štipendiranju, ki bo dejansko znižal število štipendij in še bolj hierhiaziral višino štipendij (neoliberalna individuana primitivna akumulacija kapitala :) )
"I once went into Manchester with a bourgeois, and spoke to him of ... the frightful condition of the working people's quarters, and asserted that I had never seen so ill-built a city. The man listened quietly to the end, and said at the corner where we parted: 'And yet there is a great deal of money made here; good morning, sir.'" F. Engels
Uporabniški avatar
Remmy
Nikol ni dobu ponija

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 5. julij 2011, 14:06:45

Kolk je to hitro: Internet do 1 Mbps / 512 kbps

Tko no, a je to solidna hitrost za surfanje, samo surfanje in nič drugega.
When the DREAMS come TRUE!
Uporabniški avatar
Fluid
Despot

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 5. julij 2011, 14:41:17

To je tisto surfanje ala tiste lahke strani, ko je treba odpirati text in 2-5 slik.. To pa je ful počasi za kakšne zahtevne strani, ala facebook, stran z slikami in aplikacijami.. ;) Poleg tega pa lahko downlodaš nič :D
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2

Kraj: Pragersko

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 5. julij 2011, 14:54:15

Na telemachu piše: :mrgreen:

Pošiljajte elektronsko pošto, brskajte po spletu, kontaktirajte prijatelje preko spletnih aplikacij ali snemajte glasbene in video datoteke s spleta. Naš 24 urni dostop do interneta bo poskrbel za vse vaše potrebe za čim bolj preprosto, udobno in varno rabo internet storitev.

Kdo zdej laže?

Kolk je pa potem taka hitrost, da solidno dela vse skupej?
Uporabniški avatar
Fluid
Despot

OdgovorNapisal/-a Anderson#8 dne 5. julij 2011, 15:36:10

Hahaha, ja kdo laže.. Telemach in drugi nategovalci(aka ponudniki storitev) :lol: . Glej jaz imam pri Amisu 4 mega(5 ker sem blizu centrale) in mi dela superca. Vse naloži hitro in tudi recimo povprečen film 1.4GB imam dol za 30-45 minut. Je pa res, da potrebuješ za normalno delovanje tudi uredu komp po komponentah ;)
Uporabniški avatar
Anderson#8
Borkovič vol.2

Kraj: Pragersko

OdgovorNapisal/-a R0k dne 5. julij 2011, 15:48:22

Kar se tiče hitrosti za downloadanje.... deliš hitrost povezave z 8 in dobiš okvirno maksimalno DL hitrost. Pri 1mbit je to torej okoli 125kb/s, kar je za današnje standarde (če upoštevaš velikosti datotek itd.) dokaj počasno. Za brskanje po netu bi načeloma moglo bit OK, ampak ne pričakuj svetlobne hitrosti. :) Bi se splačalo razmislit o kakšni hitrejši varianti, sploh ker so cene pri teh nižjih hitrostih zelo podobne in lahko dobiš bistveno hitrejšo povezavo za minimalno višjo ceno.

EDIT: Pravkar sem pogledal Telemachovo ponudbo. 1mbit/512kbit pride 15€ na mesec, medtem ko za 5€ več (torej 20€ na mesec) dobiš že 6mbit/1mbit.
Uporabniški avatar
R0k
Passionate Wayne

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Fluid dne 5. julij 2011, 18:03:49

Fora je, da to nimam tle za doma... Če bi bilo, bi jasno dal nekaj hitrejšega. Je za objekt, ki je 9 mesecev ali pa še več prazen. Zato se ne splača nekaj močnega in posledično dražjega.

Kako je pa kaj s temi ruterji oz. wirelessom. Valda so sedaj že tako močni, da ti signal vleče normalno po celi bajti? Ali se hitrost interneta kaj izgublja, če je wireless...

Ma ja, nisem ravno račulniški veleum :)
Uporabniški avatar
Fluid
Despot

OdgovorNapisal/-a sLOVEnia FOR UNITED dne 5. julij 2011, 18:39:47

Nabavi si siol, če maš šanso. Baje so se kar poboljšali, pa zdej majo neko akcijo, da ti čez dan povezavo povečajo *4. Je pa to tudi odvisno od bližine centrale in zasedenosti le-te.

Drgač so pa študentski domovi zakon: Download-64 Mbps, Upload-50 Mbps ;)
Uporabniški avatar
sLOVEnia FOR UNITED
General manager of OT

Kraj: Črnomelj

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Klepetalnica