Napisal/-a Remmy dne 5. julij 2011, 9:15:21
Grega ima prav. Za štipendije obstaja fond, ki se ga izčrpava od zgoraj navzdol. Ko sem jaz poskusil, je bilo treba met 9,71 !!! (na katerem faksu ima sploh kdo lahko takšno povprečje?!)
Kar se pa tiče osnovne in srednje šole, je bilo pa v mojih časih vse odvisno od predlagatelja (večinoma do pizde zblojena "socialna delavka"), ki se je "odločil" na podlagi zunanjih "testov o nadarjenosti", šolskega uspeha in dosžkov na raznih tekmovanjih. Uradno. Kako se je pa dejansko po nekaterih šolah delilo, je pa drugo vprašanje. Od 10-15 ljudi na razred, do 1-2. Z vključenim standardnim nepotizmom ali še kakšnimi hujšimi zadevami.
Se pa z januarjem spet spremeni zakon o štipendiranju, ki bo dejansko znižal število štipendij in še bolj hierhiaziral višino štipendij (neoliberalna individuana primitivna akumulacija kapitala

)
"I once went into Manchester with a bourgeois, and spoke to him of ... the frightful condition of the working people's quarters, and asserted that I had never seen so ill-built a city. The man listened quietly to the end, and said at the corner where we parted: 'And yet there is a great deal of money made here; good morning, sir.'" F. Engels